Cursussen

Bekijk op deze pagina het huidige aanbod aan cursussen bij Branco Logopedie.

Vragen over een cursus? Neem gerust contact met ons op!

Brancoaching

Wilt u graag leren hoe u uw kind kunt helpen om te leren spreken? Tijdens onze ‘Brancoaching’ worden ouders getraind om het kind zo goed mogelijk op weg te helpen met spraak en taal.

Vaak worden kinderen bij ons aangemeld omdat zij nog niet of nauwelijks spreken. Soms speelt meertaligheid een rol, maar het kan ook om een taal- of ontwikkelingsachterstand gaan. Met speciale technieken kunt u als ouder veel doen om uw kind hierbij te helpen. Denk aan een manier van spelen met uw kind, hoe u met het kind omgaat, maar ook het aanpassen van uw eigen taalgebruik.

Het traject bestaat uit twee dagdelen, vaak in een vakantieperiode. Het is bedoeld als starttraject voor logopedie voor uw kind. Ook ouders van kinderen die al naar logopedie komen zijn echter welkom. Omdat onze wachtlijst langer is dan wij wensen hebben wij deze ‘Brancoaching’ bedacht. Ouders kunnen na de training zelf al aan de slag met hun kind om de spraak-taalontwikkeling te stimuleren, zodat kinderen al een eindje op weg zijn, soms zelfs al voldoende geholpen zijn. De eerste ‘Brancoaching’ is inmiddels geweest en de reacties van ouders zijn erg positief!

Aanmelden of meer informatie? Stuur dan een bericht via ons contactformulier op deze website. Geef in uw bericht aan dat het om ‘Brancoaching’ gaat. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

  Welke vakantie heeft uw voorkeur?

  Annuleren

  Met Taal Vooraan

  Pedagogisch medewerkers zijn van groot belang als het gaat om de taalontwikkeling van peuters. Een goede interactie met het kind heeft namelijk een positief effect op de ontwikkeling van taal en spraak. Om die reden is de training ‘Met Taal Vooraan’ ontwikkeld. Tijdens de training krijgt de pedagogisch medewerker vaardigheden en communicatiestrategieën aangereikt om de taalontwikkeling te stimuleren. Omdat de training op de werkvloer plaatsvindt, is de theorie direct toepasbaar op de kinderen uit de groep. Daarnaast wordt de pedagogisch medewerker individueel gecoacht en begeleid door een ervaren logopedist. Het traject neemt 10 weken in beslag met een tijdsinvestering van ca. 10 uur. Meer weten? Lees de brochure van ‘Met Taal Vooraan’ of neem contact met ons op.

   Voor welke cursus wilt u zich aanmelden?

   Welke vakantie heeft uw voorkeur?

   Annuleren
   Scroll naar boven