Opleiding Daphne Verhage, medewerkster bij Branco Logopedie

Recentelijk ben ik (Daphne) de opleiding Psychomotorisch Kindercoach gestart. Tijdens deze opleiding leer ik essentiële vaardigheden en technieken om kinderen te begeleiden bij hun emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling. De opleiding geeft een algeheel inzicht in de manier waarop kinderen zich ontwikkelen. Denk hierbij aan het leren over het brein, reflexen en zenuwen, maar ook emotieregulering, faalangst, concentratie en leerproblemen. Wat bijzonder nuttig is omdat ik dagelijks te maken heb met kinderen met uiteenlopende behoeften op het sbo.

Zodra de opleiding is afgerond kan ik beter inspelen op de individuele behoeften van de kinderen die ik begeleid en kan ik hen helpen bij het overwinnen van zowel taal- als psychomotorische- uitdagingen. Ik wilde mijn kennis graag verbreden en juist eens verder kijken dat alleen de logopedische problematiek. Ik wil een veilige thuishaven zijn voor de kinderen die bij mij binnenlopen.

Ik weet dat spraak- en taalproblemen vaak dieper liggen dan alleen de oppervlakte, en dat is waar psychomotorische kindercoaching in het spel komt.

Hopelijk kan ik jullie in 2024 verblijden met mijn nieuwe expertise, zodra mijn diploma binnen is.

Deel dit bericht
Scroll naar boven